V Gabčíkove sme pomohli rodine postihnutej požiarom

Stať sa to môže každému z nás. V jednej z miestností domu zlyhá technika, rozvod elektriny alebo nejaká iná drobnosť a nešťastie je na svete. Osud pracujúcich ľudí, osud rodiny sa behom pár minút otočí naruby. So zničeným domom na nestráca len výsledná suma škôd. Pracujúca rodina musí vynaložiť roky života, práce a obetavosti, kým získa a zušľachtí svoje bývanie. A potom stačí jedna nešťastná chvíľa a rodina je opäť na úplnom začiatku.

Takýto nešťastný osud postihol aj jednu nemenovanú rodinu v Gabčíkove. ĽS Naše Slovensko sa rozhodla tejto rodine finančne pomôcť, hoci sme si vedomí, že naša pomoc je len zlomkom toho, čo obyvatelia zhoreného domu budú musieť vynaložiť na svoje nové bývanie. Pomoc odovzdali poslanci NR SR za ĽS Naše Slovensko Rastislav Schlosár a Stanislav Drobný. Tí sa na mieste presvedčili aj o tom, že nešťastie túto rodinu nezlomilo a že je pripravená zo všetkých síl popasovať sa s osudom. A my im v tom držíme palce.

Pri takýchto udalostiach je tiež dôležité, aby bola nehnuteľnosť poistená. Peniaze z dobre uzatvorenej poistky vždy pomôžu rodine trochu sa otriasť po takejto tragickej udalosti. Práve preto je žiaduce, aby malo čo najviac rodín poistené svoje domovy. Vláda to však vidí inak. Namiesto podpory pre rodiny zaviedla na jeseň minulého roka 8 % odvod (tzv. skrytú daň) na všetky druhy neživotného poistenia. Poistky tak budú pre obyvateľov ešte menej dostupné a v prípade takýchto nešťastí zostanú ľudia na ulici bez akejkoľvek pomoci.

Niet sa čo čudovať, že občania už majú pocit, že nám tu horí celý štát. Ak toto neprestane, jedného dňa budeme musieť začať zo „zhoreniska“, ktoré nám zanechajú naše vládne „elity“, budovať od základov aj celý štát.