Zabezpečili sme odvoz Lukáška na urgentné vyšetrenie do Prahy

Lukáško je 1,5 ročný chlapček ktorý sa narodil s ojedinelou chorobou. Jedná sa o vrodenú vývojovú diagnózu, kedy sa nevyvinie konečník a preto je nutné po pôrode vykonať operáciu a spraviť tak umelý vývod na brušku dieťaťa na vyprázdňovanie. Lukáškovi nevyvinuté črievko vrástlo do močových ciest a spôsobuje komplikácie. Chlapček je veľký bojovník, ale po plastike konečníka, keď svitla nádej na odpojenie vývodu, dostal vysoké teploty a lekári nemohli vykonať tento zákrok. Aktuálne sa jeho stav skomplikoval, lebo mu začínajú zlyhávať obličky. Nakoľko na Slovensku nemáme špecialistov na toto ochorenie, Lukáško súrne potrebuje vyšetrenie v Pražskej nemocnici Motol, kde sa špecializujú  na jeho diagnózu.

Rodine sa podarilo vyzbierať minimum peňazí potrebných na realizáciu vyšetrenia, ale chýbal im odvoz do Prahy. Vzhľadom k zlému zdravotnému stavu Lukáška nebolo možné ísť vlakom, ani autobusom a cesta taxíkom by bola príliš drahá. Preto členovia ĽS Naše Slovensko ponúkli svoju pomoc a Lukáška aj s jeho mamou do Prahy odviezli autom.

Ak chcete pomôcť Lukáškovej rodine aj Vy a podporiť tak ich snahy o vyliečenie syna, napíšte nám na email kontak@ns-pomaha.sk.

Dúfame, že sa Lukáškovi jeho zdravotný stav zlepší a že aj takýmito drobnými dobrými skutkami pomôžeme spraviť zo Slovenska lepšie miesto pre život.