Naše Slovensko pomáha – Zarážajúci príbeh odhodlanosti matky a jej syna

Deň detí sme oslávili pomocou tým, čo to najviac potrebujú. Tentokrát sme navštívili Andrejka z Liesku na Orave, ktorý sníva o tom, že raz bude hrať futbal.

Šesťročný Andrejko to mal od narodenia veľmi ťažké. Jeho matke lekári po ťažkom pôrode povedali, aby zabudla na to, že jej syn bude niekedy chodiť a rozprávať.Andrejkova mama sa však nevzdávala a pustila sa do boja s osudom. Vyhľadala si všetky dostupné informácie a na vlastnú päsť začala s dvíhaním syna na nohy. Oslovila dokonca aj ruských špecialistov a na odblokovanie šliach vybavila Andrejkovi operáciu v Poľsku, keďže na Slovensku sa podobné zákroky nevykonávajú. Následne spolu absolvovali množstvo rehabilitácií a každodenných cvičení. Spočiatku to bolo veľmi ťažké, keďže Andrejko nechápal, ako je možné, že iné deti normálne chodia, hoci vôbec necvičia. Vďaka nekonečnej odhodlanosti mamy a jej syna sa Andrejkov stav postupne zlepšuje a dosiahol pokroky, ktoré lekári ešte pred pár rokmi považovali za nemožné. Na to, aby si splnil svoj sen a mohol s ostatnými deťmi hrať futbal však potrebuje v liečbe pokračovať.

Andrejkov príbeh nás oslovil natoľko, že sme sa rozhodli prispieť mu na ďalšiu rehabilitáciu poukážkou v hodnote 2072 €. Aby mal Andrejko lepšiu motiváciu, predseda Žilinského krajského klubu ĽS Naše Slovensko Andrej Medvecký mu daroval aj futbalovú loptu, ktorú mu následne s venovaním podpísal predseda strany Marian Kotleba. Andrejkovi držíme palce a veríme, že už čoskoro si splní svoj sen a spolu s ostatnými deťmi bude naháňať loptu na ihrisku.