Slušnej rodine sme prispeli na liečbu dvoch detí

Začiatkom novembra sme mali možnosť navštíviť rodinu Stanovčákovú, ktorá žije v malebnej dedinke neďaleko Humenného. Už na prvý pohľad ide o usporiadanú, kresťanskú rodinku, ktorá vychováva štyri deťúrence. Najstarší Tadeáš má 15 rokov, najmladšia Karin je 7-ročná slečna. Timotej a Alex sú 11-ročné  usmievavé jednovaječné dvojčatá, s ktorými sa osud nemaznal. Narodili sa predčasne a bola im diagnostikovaná cysta na mozgu. Tá síce do mesiaca zmizla, no bolo evidentné, že vo vývine zaostávali. Celkom sa im to však darilo dobehnúť cvičením. Zvrat nastal po vakcinácii v 8. mesiaci (zdravé deti ju dostanú v 3. mesiaci). Nastala okamžitá stagnácia, strnuli im rúčky, prestali držať hračky a stratil sa očný kontakt.

Za 11 rokov absolvovala rodina s dvojičkami množstvo liečebno-rehabilitačných pobytov, operácií a mnoho ďalších alternatívnych terapií ako akupunktúra, akupresúra, biofeedback, kraniosakrálna terapia a terapisa Therasuit, ktorá priniesla chlapcom zlepšenie v somatickej i motorickej zložke. Najviac im však pomáhajú rehabilitačné pobyty. Tie už ale rodičia nedokážu sami financovať.

ĽS Naše Slovensko sa tejto rodine rozhodla pomôcť darovaním dvoch poukážok na 2-týždňový intenzívny rehabilitačný pobyt v Piešťanoch v hodnote 2028 eur a 2072 eur. Pevne veríme, že aj vďaka tejto pomoci chlapci zabojujú a ich zdravotný stav sa bude naďalej len  zlepšovať. Obetavým rodičom vyprosujeme u Pána veľa síl.